Muzej vanvremenskih vrednosti

Preminuo Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije

Direktor Beogradske filharmonije i nekadašnji ministar kulture i informisanja, Ivan Tasovac preminuo je iznenada u 56. godini u svom domu u Beogradu.

U toku dana gospodin Tasovac je sa prijateljima igrao košarku, što je često radio, s obzirom na njegovu ljubav prema ovom sportu.

Kako se dalje navodi, sve je bilo u redu, osećao se dobro, ali kada se vratio kući, iznenada mu je pozlilo. Ubrzo je reagovala i Hitna pomoć, pokušana je reanimacija, ali nažalost, nije bilo spasa.

Rođen je kao sin glumca Predraga Tasovca i Marije, profesorke klavira u muzičkoj školi „Mokranjac“. Diplomirao je klavir na Konzervatorijumu „P. I. Čajkovski“ u Moskvi u klasi profesora Sergeja Dorenjskog.

Beogradska filharmonija pod njegovim vođstvom dočekala je 90. rođendan, koji je, iako bez sopstvene koncertne dvorane, proslavila velikim koncertom u sali Kolarčeve zadužbine. Rad Filharmonije obeležila su brojna gostovanja velikih svetskih imena. Ostale su zapamćene i brojne promotivne kampanje, poput one pod sloganom „Hvala što ne dolazite“, kao i raspisivanje tendera za izbor dirigenta Filharmonije.

Bio je član žirija u serijalu „Ja imam talenat“ koji se prikazuje u Srbiji od 2009. godine.

Večna slava i hvala

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *