Muzej vanvremenskih vrednosti

Rusija simbol slobode i pobede “Besmrtni puk” kroz Beograd

 

Ambasada Rusije u Srbiji je najavila da će u ponedeljak, 9. maja, u okviru proslave Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, organizovati povorku „Besmrtni puk“ kroz centar Beograda.

 

Manifestacija „Besmrtni puk“ prvi put je organizovana u Rusiji 2011. godina, kada je ulicama grada Tomska marširalo 5.000 ljudi noseći slike predaka stradalih u Otadžbinskom ratu.

 

Okupljanje učesnika povorke u Beogradu, među kojima će biti i ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko, najavljeno je za 10 časova kod Spomenika Vuku Karadžiću. Odatle će povorka na Groblje oslobodilaca Beograda gde će položiti vence na spomenik kraj Večne vatre i Spomenik Crvenoarmejcu.

Ruski vitezovi

Ko je prijatelj Rusije?

Oni koje dočekuje mi i koji dele lekcije po kasarnama i ulicama koje su bombardovali ili oni koji odaju čast žrtvama i herojima Srbije? Onaj koji je bio na Jarinju kada su pravili neprilike ?

Ambasador Rusije Aleksandar Hracenko položio je venac vojnicima stradalim od strane američke avijacije

Visoko na nebu

 

Proslava Dana pobede nad fašizmom u organizaciji Ambasade Rusije završiće se u 13 časova polaganjem venaca pred Spomenik sovjetskim veteranima na Avali, pognulim pri udaru aviona u tu planinu 19. oktobra 1964. godine, dok su dolazili na proslavu dvadesetogodišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu 20. oktobra 1944, u kojem je učestvovala i Crvena armija kako piše prenosi Danas.

Podelite ovaj tekst