Muzej vanvremenskih vrednosti

Ruska vojska kreće i izvan Ukrajine?Putin je upravo potpisao ovaj zakon.

 

Vladimir Putin je upravo potpisao ovaj zakon

Vladimir Putin je upravo potpisao zakon koji dozvoljava profesionalnim oružanim snagama Ruske Federacije, drugim trupama i vojnim organima da sprovode protivterorističke i „druge operacije“ van Rusije

Putin potpisao zakon o obezbeđenju operacija Oružanih snaga u inostranstvu

Posebne vladine mere uključuju i „otključavanje državnih rezervi, privremeno angažovanje mobilizacionih kapaciteta i objekata.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon o pružanju antiterorističkih i drugih operacija Oružanih snaga Rusije, drugih snaga, jedinica za borbu protiv terorizma i drugih operacija u inostranstvu. Dokument je u četvrtak objavljen na zvaničnom sajtu pravnih informacija.

 

Zakon daje ruskoj vladi ovlašćenje da uvede posebne ekonomske mere. Takođe omogućava državnim klijentima – Ministarstvu odbrane, Ministarstvu za vanredne situacije, Nacionalnoj gardi, Federalnoj službi bezbednosti i Federalnoj službi zaštite – da prošire ili smanje obim robe i usluga u okviru svojih ugovora.

Posebne vladine mere uključuju i „otključavanje državnih rezervi, privremeno angažovanje mobilizacionih kapaciteta i objekata“. U slučaju uvođenja posebnih mera, preduzećima, bez obzira na vrstu i vlasništvo, nije dozvoljeno da odbiju državne ugovore „o otpremi robe, izvršenju radova i pružanju usluga u cilju obezbeđenja protivterorističkih i drugih operacija koje sprovodi Oružane snage Rusije, druge snage, milicije, antiterorističke i druge agencije izvan Ruske Federacije prenosi TASS.

Podelite ovaj tekst