Muzej vanvremenskih vrednosti

Sneg, a nije prvoaprilska šala. Vremenska prognoza za predstojeće dane do praznika ipak iznenađenje

U Srbiji će da danas biti oblačno, hladno i vetrovito sa snegom, a najintenzivnije padavine očekuju se ujutru i pre podne. Pre podne u Bačkoj suvo, dok će u Timočkoj Кrajini padati kiša koja se posle podne očekuje ponegde i u Vojvodini. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, u brdsko-planinskim predelima uz stvaranje snežnih nanosa. U Beogradu oblačno sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

 

Vremenska prognoza za predstojeće dane

Vremenska prognoza 3. april 2023.

 

03.04.2023. Ponedeljak Pretežno oblačno, vetrovito i hladno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Veća količina padavina se očekuje u drugom delu dana u južnim i istočnim predelima Srbije, od 20 do 40 mm za 12 h, lokalno i više. Krajem dana i tokom noći sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima, osim na severozapadu Vojvodine i u istočnoj Srbiji. Očekuje se formiranje snežnog pokrivača i u nižim predelima do 10 cm, a u planinskim predelima od 10 do 30 cm. Vetar umeren i jak, u Vojvodini i sa olujnim udarima, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 8 , a najviša dnevna od 7 do 12 , u Timočkoj Krajini oko 16 stepeni.

 

04.04.2023. Utorak Pretežno oblačno i hladno, sa susnežicom i snegom uz dalje povećanje snežnog pokrivača, naročito u centralnim, istočnim, južnim krajevima, kao i na Kosovu i Metohiji. Vetar umeren i jak severozapadni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od 0 do 2 , na istoku do 7 , a najviša od 0 do 4 , na istoku oko 8 stepeni.

 

05.04.2023. Sreda Umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak i olujni severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 1, a najviša dnevna od 3 do 8 stepeni.

 

06.04.2023. Četvrtak Malo do umereno oblačno, u severnim krajevima sa kišom, a u ostalim uglavnom suvo sa sunčanim intervalima. Vetar umeren i jak, na istoku povremeno i olujni severoozapadni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od -4 do 1 , a najviša dnevna od 5 do 10 stepeni .

 

 

Vremenska prognoza za predstojeće dane

Kakvi dani nas očekuju za praznik?

Prema prognozi, koja je objavljena za mesec april, za uskršnje praznike očekuje nas toplo vreme. Za Veliki petak, maksimalna temperatura dostići će 17 stepeni, a minimalna će biti 9 stepeni Celzijusa. Pored toplog, na ovaj dan, očekuje nas i sunčano vreme.

 

Na Veliku subotu, 15. aprila, očekuje nas blagi pad temperature. Maksimalna dnevna temperatura iznosiće 15 stepeni, a minimalna će biti 8 stepeni. Prema prognozi za april mesec, tog dana nas očekuje mestimično oblačno vreme, sa dužim sunčanim intervalima.

 

Za Uskrs, koji ove godine pada 16. aprila, doći će do blagog porasta temperature u odnosu na subotu. Maksimalna temperatura iznosiće 18 stepeni, a minimalna 8 stepeni Celzijusa. Vreme će, na osnovu dugoročne prognoze, biti oblačno ali bez padavina.

Sankanje ili sunčanje na Uskrs ostaje da vidimo.

Podelite ovaj tekst