Muzej vanvremenskih vrednosti

Snimak koji najbolje dokazuje zašto je najbolji i najveći.”Elita će uvek da podrži elitu.Zato je tu neki mali iz Srbije”

Neretko smo skloni da podržimo sve što je strano i još češće smo naklonjeni kritici našeg čak i kada je to naše , srpsko najbolje na svetu

Najbolji primer tog vekovnog poriva jednog naroda da tuđe uzdiže u jednoj rečenici je opisao veliki prijatelj Srba Arčibald Rajs kojom poručuje “Srbi čuvajte se sebe” i onog veličanstvenog kod našeg naroda , doduše retkog, ali veoma snažnog “Samo sloga Srbina spasava” koje se pokazalo kroz vekove mnogo puta kada je najteže.

Takav je i Novak, i kada je najteže

 

Srbi u teškim vremenima nisu pokazali ljudskost i humanost samo za svoj rod već za sve kojima je ona bila potrebna pa čak i za neprijatelja u raznim uslovima.

Novak pred današnji finalni meč

 

Ovde smo da podsetimo na samo nekoliko veličanstvenih slika koje je “mali iz Srbije” kako za sebe kaže napravio i koje na svakom turniru pravi koliko god publika nije naklonjena tome ko je Novak i odakle dolazi, koliko god publika zavidi na rezultatima ili tome što se kao Feniks diže iz pepela čak i pri rezultatima kada gubi po dva seta razlika kao uostalom i sam srbski narod.

Neki od trenutka sjajniijih od odličja

U nastojanju da se srbski narod predstave drugačijim ne žale se milijarde.

 

Na tom putu ljubav mnogo bolje svedoči o istini, a rezultati su tu da samo potvrde koliko je ljubav i vera jača od svih drugih, nižih frekvencija koje su skloni da pripisuju jednom časnom narodu koji vekovima voli i prašta , bori se za istinu i pravdu i to nikada na štetu bilo kojeg drugog naroda.

Osmesi ove dece i veliko poštovanje čak i onih koji su ga gledali sa gordošću a koji su sada u penziji dok Novak suvereno vlada srcem svojim i svog naroda govore samo u prilog tome kakvi su Srbi , koliko srce imaju i sa koliko ljubavi, istrajnosti, rada, dobrote i poštovanja ulaze na svaki megdan ma kako se na njemu bitka odigrala i to je ona istina koju ne može izbrisati ni hiljade ambasadora, ambasada, plaćenih televizija i naslova , to je ono sa čim Srbi sijaju kroz vekove, a to je Srce.

Ko može da ne voli ovakvog čoveka?

 

Ljubav porodice i ljubav za svoj narod je najveći pokretač

 

Čuvajte ga čistim i ne dozvolite da nas ikada predstavljaju manjim od tog srca koje nosimo u grudima i kada pobedjujemo svet, ali jednako dostojanstveno i časno čak i kada gubimo.

 

U veri da će se Srbija radovati i danas dečaku koji živi svoje snove i snove svog naroda mimo svih ekonomija, proračuna, logika i pravila koja pišu neki drugi a rezultatima koje piše ne sam već sa Bogom i svojim narodom koji je i danas uz Novaka.

Podelite ovaj tekst