Muzej vanvremenskih vrednosti

SRBIJA BEZ NIKOLE JOKIĆA NA SVETSKOM PRVENSTVU!

SRBIJA BEZ NIKOLE JOKIĆA NA SVETSKOM PRVENSTVU!

 

Nikola Jokić definitivno neće biti deo košarkaške reprezentacije Srbije na predstojećem Mundobasketu.

 

Od dana kada je podigao šampionski pehar NBA lige, bilo je najava da možda i najbolji centar sveta neće igra za Srbiju na Prvenstvu Sveta. Postojala je mogućnost da se stvari promene, odnosno da Jokić u dogovoru sa selektorom Pešićem dobije produženi odmor.

Na kraju, ipak, nije došlo do preokreta. Jokić je obavestio selektora Pešića i ljude iz Saveza da definitivno neće igrati na Mundobasketu.

Bogdan Bogdanović kapiten reprezentacije Srbije

Prve reakcije naroda Srbije

Očekivana odluka Svetislava Pešića

 

Imaće velikih problema selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić tokom sastavljanja spiska igrača za Mundobasket ove godine. Poznato je da Nikola Kalinić neće biti deo spektakla u Aziji, male su šanse da opremu Orlova zaduže jedan od najboljih igrača sveta Nikola Jokić, kao i novi plejmejker Oklahome Vasilije Micić.

Jasno je da Orlovi, lišeni usluga takvih asova, neće biti favoriti za medalju, ali imaće šta da ponude svetu. Mnogo toga će se u igri reprezentacije Srbije vrteti oko Bogdana Bogdanovića. Bek Atlante Houks biće i kapiten Orlova na planetarnoj smotri najboljih košarkaških selekcija, potvrdio je KSS.

Podelite ovaj tekst