Muzej vanvremenskih vrednosti

HAMAS KIDNAPOVAO SRBINA! Isplivao snimak njegove otmice: „Upali su u sklonište i počeli da pucaju na civile ( UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

 

AKTUELNO

HAMAS KIDNAPOVAO SRBINA! Isplivao snimak njegove otmice: „Upali su u sklonište i počeli da pucaju na civile ( UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

 

U terorističkom napadu Hamasa na sever Izraela kidnapovan je i 22-ogodišnji mladić srpskog porekla Alon Ohel, a njegova majka, Idit Ohel, čija porodica je poreklom iz Novog Sada, kazala je za Kosovo onlajn da je njen sin otet, pošto je učestvovao na muzičkom festivalu.

„On je muzičar i otišao je na muzički festival mira, na kojem je bilo oko 2.500 ljudi. Oko šest ujutru usledio je masivni raketni napad na područje na kojem se održavao festival. Sa prijateljima se kolima odvezao do jednog skloništa, u kojem su se sakrili od raketa“, ispričala je ono što je čula od prijatelja svog sina.

 

 

U skloništu je, kaže, bio sa 27 osoba sličnog uzrasta, koji su pokušali da se sklone od raketnog napada.

 

„Moj sin i jedan od njegovih prijatelja pokušali su da uhvate granate golim rukama i izbace ih iz skloništa da bi spasili ljude. Jedna je eksplodirala u skloništu i povredila mnogo ljudi. Posle detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i kidnapovan je sa još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to video. Bio je povređen i sa devojkom se pravio da je mrtav, pošto su teroristi pucali na ostale u skloništu. Nakon što je dovežen u bolnicu on nam je rekao da je Alon kidnapovan i odveden u Pojas Gaze“, objasnila je ona.

 

 

Tu informaciju potvrdila je i izraelska vojska.

 

„Moja trinaestogodišnja ćerka zvala je neprestano njegov broj mobilno u nadi da će se javiti. Oko 11.30 se javila žena koja je rekla – oni nas ubijaju, dođite da nas spasete… Uzela sam telefon i pitala kako se zove, nakon čega se prekinula veza. Bili smo preplašeni, jer ne znamo gde nam je sin“, priča zabrinuto.

 

Idit kaže da je, pošto je Alon srpski državljanin, zatražila pomoć konzulata Srbije u Izraelu.

„Porodica sa moje majčine strane je iz Novog Sada. Moj deda je tamo rođen i kao mladić od 15 godina, po početku Drugog svetskog rata, uspeo je da pobegne. Cela njegova porodica je ubijena, ostao je samo deo koji se nalazi u Beogradu“, dodaje ona.

 

 

Alon i njegov mlađi brat planirali su ovog meseca da obiđu porodicu u Beogradu, kaže njihova majka.

 

Ističe da je njen deda došao u Izrael da izgradi novi život, bezbedan za svoje potomke, a sada se desio novi Holokaust u kojem je otet Alon.

 

“Alon je nedužan mladić. Mi smo kao I saka druga porodica. Naša svakodnevnica se potpuno preokrenula ovom stravičnom realnošću s kojom smo suočeni. Ne spavamo, budimo se u košmaru“, rekla je majka drhtavim glasom.

 

Kazala je da se nada da će Srbija moći da pomogne da teroristi Hamasa oslobode Alona.

 

„Molim se svakog dana za njega, da izdrži i da zna da ga volimo. Znam da konzulat Srbije želi da bude oslobođen. On ima srpske krvi po mom dedi. Nadam se da će učniti sve da nam ga vrate“, ne gubi veru.

 

Idit Ohel je ukazala da niko ne zna gde se nalaze kidnapovani, i da ih Hamas verovatno krije po tunelima, ali i da izraelska vojska čini sve kako bi spasila sve Izraelce.

 

Idit ukazuje da niko nije ni pomislio da ovako nešto može da se dogodi.

 

„Molim se svakog dana za njega, da izdrži i da zna da ga volimo. Znam da konzulat Srbije želi da bude oslobođen. On ima srpske krvi po mom dedi. Nadam se da će učniti sve da nam ga vrate“, ne gubi veru.

 

Idit Ohel je ukazala da niko ne zna gde se nalaze kidnapovani, i da ih Hamas verovatno krije po tunelima, ali i da izraelska vojska čini sve kako bi spasila sve Izraelce.

Idit ukazuje da niko nije ni pomislio da ovako nešto može da se dogoditi.

 

Rat u kojem kao ni u svim ratovima do sada gubi samo narod i dalje dovodi da nagađanja kako je jedan narod loš, a drugi najčešće imućniji i podan od USA loš.

Nagađanja koja sno osetili na svojoj koži i posledice koje i danas živimo doveli su do novih vekovnih žrtava ali i iskustva da odlično znamo ko je prijatelj planete, naroda a ko živi od podela, mržnje i ratova.

Ni jedno izveštavanje ne sme biti jednosmerno i najčešće su upravo takve vesti neistinite i uzrok podela na kojima industrije oružja i njihovi vlasnici vekovima vladaju.

 

Civilizacija bi trebalo da je toga svesna naročito nakon tri godine kada smo svi bili zatočeni njihovim projektom koji im nije doneo mnogo novaca i uspeha koliko su očekivali pa su pokrenuli stari dobri recept zavadi, ratuj i vladaj.

Ne dozvoljavaju da konvoj pomoći priđe Gazi uz pretnje bombardovanja istog

 

Nakon pomora i hiljade žrtava dece ubijene braće, sestara roditelja odobriće kredite za obnavljanje zemlje koju su oni uništili.

Gaza posle i pre uništavanja.

Da li vas ovo podseća na nešto što smo proživeli?

 

Da li će i u Srbiji nastaviti da vladaju poslušnici zbog kojih smo decenijama u mračnom dobu videćemo na izborima koji slede koliko smo pametniji i koliko razumemo šta i kako rade na račun naroda.

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *