Muzej vanvremenskih vrednosti

Šta bi Gaga Nikolić poručio Džoni Depu! Gde su nagrade za one koji i upokojeni raduju ovaj narod Srbije?Nagrade za velikane koji su još medju nama?

E moj matori

Da li bi Džoni bio odabran za bife Narodnog pozorišta i piće uz Gagu i Zorana Radmilovića, Peru Kralja i Preleta? Teško Džoni. I za rakiju se tu tražila prva postava, ozbiljni, a ne lažna ordenja.

Nagrada za kulturni doprinos

Dobitnici odlikovanja

Vuk Kostić
Džoni Dep

Kakva smo publika takvi su nam i laureati

Odavno nismo dostojna publika velikana srpskog glumišta poput Milene i Gage, Bate Stojkovića, Čkalje, Pavla Vujisića, Mande i Glogovca, ali zar da pored onih koji su ovoj zemlji dali sve uvozimo Džoni Depa?

Zlatnom medaljom za zasluge Republike Srbije nadgradnje je Džoni Dep.

Nagrada za to što voli rakiju i ćevape?

Gde su nam oni koji su nam hranili duh, oni koji su bili šarm prestonice, ali i osmeh i radost za svakoga bio on u Narednom pozorištu ili u nekom udaljenom selu jednako su nam se davali!

Šta bi danas Gaga rekao Džoni Depu?

“Da ima čudan ukus i da mu se i danas svidjaju samo ljudi sa dušom!”

Ko smo onda to mi ?

Da li bi mogli da budemo Gagina publika ili odavno nismo dostojni njegovog osmeha pa je odlučio da svoj duh slobode, ljubavi i dobrote, šmekerski šarm prenese na nebo, a tamo povede i Glogovca, Madžgalja, svog Boru Todoroviića.

Gde su priznanja bar posthumna, ako ne za života tim velikanima koji su bili kulturni identitet Srba?

Da li ćemo pored Šumadije bogate uvoziti šljive, pored Posavine koja je hranila vekove uvoziti kukuruz i pšenicu, Vojvodinu suncem okupanu ostaviti praznu, salaše puste da bi uvozili pršutu , a sada ostavljamo prošlosti , zaboravljamo one koji su nas radovali sa televizijiskih ekrana i pod granatama, onih koji su držali predstave za svoj narod bez dinara i pod otvorenim nebom?

Džoni izvini, ali ovo je naš Gaga , a ti sačekaj neku novu, bolju podelu uloga u večnosti, ovo nebo pripada beogradskom mangupi kako ga zovu drugi , a ja vitezom sa Krsta.

Džoni ovde se nazdravlja sa čovekom ne sa ordenom!

Pozdravi Milenu, Preleta i Boru, Glogija i Mandu i kaži da su naša srca jedini orden koji se računa i da cela pripadaju Vama koga god da dovedu koga god da predstave idolom Vi ste naše bogatstvo, duh i dobrota kojim ćemo se i dalje smejati i živeti u svim okolnostima uz čuveno IDEMO DALJE!

Ovde se Džoni u Srbiji još uvek samo diplome kupuju, ordenja ne , moraš da ih zaslužiš jer kako kaže Gaga

“I kad budem mrtav i beo, ja bih ipak hteo da kakva-takva svetiljka budem.”

Na jednom mestu ste večni, a to je u srcima svih nas! Našu decu ćemo odgajati u sećanje na Vas i dela kojima ste sijali ispred i iza kamera.

Večna slava i hvala mangupima i šmekerima ovoga grada predvodjenim vitezom sa Krsta!

 

 

 

 

 

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *