Muzej vanvremenskih vrednosti

Stajao je i bespomoćno gledao u plamen.Sinoć u velikoj eksploziji poginula je ćerka velikog Rusa posvedočenog prijatelja Srbije

 

DARJA Dugina, ćerka poznatog ruskog filozofa i analitičara Aleksandra Dugina, poginula je u noći između subote i nedelje u Moskvi nakon što je automobil kojim se vozila eksplodirao, piše Raša Tudej.

Otac bespomoćno stoji u blizini eksplozije

Terenac Tojota Lend Kruzer je eksplodirao nedaleko od Boljših Vjazemki u Moskovskoj oblasti oko 21.45 časova po lokalnom vremenu.

Svedoci tvrde da su nakon eksplozije delovi vozila leteli na sve strane, dok je automobil u plamenu nastavio da se kreće i udario u ogradu.

“Izvestija” piše da je detonacija rezultat postavljene bombe, i da se Aleksandar Dugin trenutno nalazi na mestu eksplozije.

Isti portal piše da se Darja automobilom svog oca vraćala sa muzičkog festivala “Tradicija”, dok je ruski filozof navodno njenim vozilom išao kući, pa se pretpostavlja da je bomba bila namenjena njemu.

 

Raša Tudej je objavila snimak Aleksandra Dugina na mestu ekplozije, i navodi da je filozof vidno potresen.

Darija Aleksandrovna Dugina, je rođena 1992. godine i diplomirala je na Filozofskom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta.

Bila je član Međunarodnog evroazijskog pokreta koji je osnovao njen otac Aleksandar Dugin.

Aleksandar Dugin je uticajni ruski filozof i prema mnogim zapadnim analitičarima “glavni ideolog Kremlja”.

On je postavio temelje novog Evroazijstva, ideologije koja podrazumeva ujedinjenje prostora od Dablina do Vladivostoka radi suprotstavljanja američkom atlantizmu.

Podelite ovaj tekst