Muzej vanvremenskih vrednosti

Vlada Srbije proglasila 27. septembar za Dan žalosti zbog tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji Vlada Republike Srbije proglasila je, na današnjoj vanrednoj sednici, 27. septembar 2023. godine za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji.

Vlada Srbije proglasila 27. septembar za Dan žalosti zbog tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji, izgubljenih života Srba iz Zvečana iako to u zvaničnom saopštenju ne stoji već samo opšta odrednica “tragičnih događaja”

Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da, u sredu, 27. septembra, prilagode svoj program Danu žalosti i na taj način odaju poštu nastradalima na Kosovu i Metohiji.

Tri dana žalosti u srpskim sredinama na KiM

Podsećamo, povodom tragičnog događaja i pogibije Srba sa Kosova i Metohije u tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan 26, 27 i 28. septembar proglašavaju se Danima žalosti, saopštila je ranije danas Srpska lista.

 

Vidoki zvaničnici Srbije nigde nisu saopštili imena žrtava kap ni okolnosti pod kojima su nečiji očevi, sinovi, braća izgubili svoje živote.

 

U srpskim sredinama na teritoriji Kosova i Metohije:

 

– otkazaće se svi događaji zabavnog karaktera u organizaciji organa lokalnih samouprava i institucija,

– zastave Republike Srbije na svim institucijama biće spuštene na pola koplja.

 

Ulazak u Banjsku još nije moguć, može se ući samo iz dva razloga, više o tome u posebnoj vesti.

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *