Muzej vanvremenskih vrednosti

Vlasnik “Tesle” kupio je Twitter.Pročitajte da li je to početak kraja poslednjeg utočišta istine

MASK KUPIO TVITER

Javio Blumberg pre sat vremena.Zvanično saopštenje do kraja dana.

Najbogatiji čovek na svetu otkrio je svoje namere u regulatornom podnesku u četvrtak, rekavši da veruje da “Tviter ima neiskorišćen potencijal i da može da ga transformiše u privatnu kompaniju”.

 

Cena od 54,20 dolara po akciji predstavlja premiju od 18% u odnosu na Tviterovu cenu na zatvaranju u sredu, od 45,85 dolara. To bi procenilo kompaniju na oko 43 milijarde dolara.

 

– Uložio sam u Tviter jer verujem u njegov potencijal da bude platforma za slobodu govora širom sveta, i verujem da je sloboda govora društveni imperativ za funkcionalnu demokratiju – rekao je Amerikanac Odboru kompanije.

“Poslednje utočište mislećih”(Foks Njuz) dakle prelazi u ruke multimilijardera.

Twitter korisnici u Srbiji

 

250.000 naloga iz Srbije.

155.000 su „politički korisnici”, treba uzeti u obzir da ima oko 30.000 botova.

70.000 je izvan „političkog” spektra. Estrada, kučići i mačići, itd.

 

25.000 drugoselferki, koje ne mogu da budu konkurentne na Instagramu, ovo je nezvanična statistika onih koji koriste ovu platformu.

Da li je to kraj slobode na ovoj mreži ili novi početak – znaćemo uskoro.

S obzirom na to da Mask u svom posedu ima više od 73 miliona akcija, te da je njihova cena u petak na zatvaranju berzi iznosila 39,31 dolar, vrednost njegovog udela sada iznosi 2,9 milijardi dolara.

 

Potez Maska je doveo do toga da cene Twitterovih deonica ostvare nagli rast, pa su po objavi dokumentacije i pre zvaničnog otvaranja berze one zabeležile porast od 25,77 procenata.

 

Osnivač kompanija Tesla i SpaceX je nedavno istakao da ozbiljno razmišlja o izgradnji nove platforme u sektoru društvenih mreža.

 

Mask je krajem prošlog meseca pitao pratioce na Twitteru za mišljenje o tome da li platforme društvenih mreža podstiču slobodu govora.

 

“„Sloboda govora je neophodna za funkcionisanje demokratije. Da li mislite da se Twitter rigorozno drži ovog principa? Da li je potrebna nova platforma?”, sugerisao je Mask.

Podelite ovaj tekst