Muzej vanvremenskih vrednosti

Zapadno bombardovanje Beograda je sramotno.Proglašenje Kosova je istorijska greška.Vreme je da promenimo odnos prema Kosovu

 

Zapadno bombardovanje Beograda bilo je sramotno

Posle ljubavi koju je kroz istoriju iskazao jedan Švajcarac Arčibald Rajs prema Srbima čije je srce sahranjeno u Srbiji ovo su reči koje odzvanjaju od Beograda preko Strazbura (EU) do Peći i Prizrena

Visoki zvaničnik Evropskog parlamenta Tijeri Marijani, nekada poslanik francuske skupštine rekao je sledeće

“Evropska unija nastavlja do ponižava Beograd pokušavajući na silu da mu nametne nezavisnost Kosova.

Kosovo nastavlja diskriminaciju hrišćana, Srba u enklavama ugrožavajući im bezbednost i privatnu svojinu.

Vekovni manastiri su žrtve izgrednika koji bi da ponovo  napišu istoriju i negiraju istorijsku pripadnost regiona Srbiji.

EU je godinama tražila da srpsko rukovodstvo sedi za stolom sa Hašimom Tačijem bivšim predsednikom koji je morao da podnese ostavku jer je optužen pred medjunarodnim sudom. Od tada se ništa nije promenilo. Mržnja prema Srbima je prisutna.

Zaboravljajući Srbe sa Kosova dokazuju svoju pristrasnost”

“Šefovi UCK su učestvovali u mnogim zločinima i najodvratnijim trgovinama.

Za 13 godina se ništa nije promenilo. Kosovo je i dalje jedan vid američkog protektorata u srcu Evrope” nastavio je Tijeri Marijan visoki zvaničnik , član Evropskog parlamenta

Vreme je da promenimo odnos prema Kosovu

“Kosovo je još uvek plen mafije i drugih struktura koja ima korist od civilnog rata” istakao je gospodin Marijani

“Kosovo trpi uticaj Albanije i Turske.

Nastavljajući saradnju sa Prištinom pokazuju svoju potčinjenost SAD-u.Sećam se da je proglašenje Kosova bila jedna istorijska greška. Veme je da promenimo politiku prema Kosovu” -rekao je visoki zvaničnik i član Evropskog parlamenta francuskog porekla Tijeri Marijani.

Da li je ovo početak promene odnosa sveta prema realnom , postojećem i najvećem problemu Srbije, a to su manastiri, svetinje, ljudi Kosova i Metohije?

Verovatno do sada najmudriji govor visokog predstavnika EU i reči koje pogadjaju srž istine o onima koji su okupirali Kosovo, pozivaju na njihovu odgovornost, ali i predočavaju da će istina o Kosovu ipak izaći na videlo , a narod Kosova i Metohije dočekati slobodu na svom ognjištu i u svojim svetinjama.

Za sada ohrabrujući i važan govor visokog predstavnika EU.

Hvala gospodine Marijani u ime Srbije i srbskog naroda !

 

Podelite ovaj tekst