Muzej vanvremenskih vrednosti

Zbog zabrane sipanja goriva u kantice on je uradio ovo.Srbi ne znaju da li da se smeju zbog nove odluke ili da se snalaze

Zbog zabrane sipanja goriva u kantice i kanistere problemi sa gorivom su na teritoriji cele Srbije

 

Ovaj gospodin nije znao šta da radi , pa je sa kosačicom za travu došao do pumpe u Balu i zamolio da mu natoči do vrha.

Evro dizel na benzinskim pumpama koštaće maksimum 187,74 dinara, dok je najviša cena evro premijuma BMB 95 176,31 dinara. To znači da je evro dizel, u odnosu na dosadašnje cene, poskupeo za 8,74 dinara, dok je benzin BMB 95 skuplji za 5,31 dinar. Ove cene važiće narednih sedam dana, dok Ministarstvo trgovine ponovo, sledećeg petka do 15 časova, ne objavi nove maksimalne maloprodajne cene.

Ceo tekst uredbe

Vlada Srbije donela je Uredbu o ograničavanju cena naftnih derivata koja je danas stupila na snagu i u kojoj se navodi da je kupovina dizela moguća jedino utakanjem u pogonske rezervoare poljoprivrednih mašina.

 

Prema novoj uredbi, koju je u četvrtak usvojila Vlada Srbije, predviđeno je da najviša maloprodajna cena evro dizela bude prosečna veleprodajna cena ovog derivata uvećana za šest dinara. Na isti način utvrđuje se i maksimalna cena benzina evro premijum BMB 95 – kao zbir prosečne veleprodajne cene ovog derivata na teritoriji Srbije uvećane za šest dinara.

 

 

 

Podelite ovaj tekst