Muzej vanvremenskih vrednosti

“Živim život i ne brinem se”.Srce koje voli više od jednog veka! Branka Veselinović danas je napunila 103 godine! Srećan rodjendan draga Branka!

Imala sam bogat i ispunjen život i srećna sam što još uvek dišem.

Sa suprugom Mlađom osnovala je Fond za pomoć invalidnoj deci, od njihovog novca već godinama nagrađuje se i najbolji glumac u sezoni JDP. Družila se i sa čuvenom srpskom pesnikinjom Desankom Maksimović, a kaže da joj je jedini žal što nije rodila dete. – Volela sam da imam decu. Lečila sam se. S Mlađom i sa mnom bilo je sve u redu, a na razvod zbog toga nisam pomišljala. Profesor Tasovac mi je rekao da u drugom braku partneri mogu da dobiju decu, a na tu opasku odgovorila sam: “Mi se volimo.”

Glumica Branka Veselinović napunila je danas 103. godine, a na mladalačkoj energiji mogle bi da joj pozavide i znatno mlađe kolege.Vedra i nasmejana, Branka nas je raširenih ruku ugostila u svom dvorištu u centru grada, a pre nego što je izašla pred našu ekipu, stavila je ruž za usne kako bi lepše izgledala.Kako je za Alo! ispričala, još uvek ima elana za život, a čak i kada je prolazila kroz teške trenutke, nikada nije klonula duhom niti je za nečim žalila.

Glumica Branka Veselinović proslavila je 103. rođendan!

Poslednja iz redova osnivača Jugoslovenskog dramskog pozorišta stupila je prvi put na scenu davne 1938. godine u predstavi “Karlova tetka” Narodnog pozorišta Dunavske banovine u Novom Sadu.

Srećan rodjendan i da ga proslavljamo još dugo u toplini Vaše dobrote , jednostavnosti i veličini srca!

Za Božić je poručila

“Sve dok mi je ljudi koji prelaze ovaj prag, ja ću se smejati i živeti. Nažalost, ja nisam mama, ali nisam sama. Uvek u radosti dobrim ljudima se molim i dozvolite da vas sve volim. Neću da kažem da nisam srećna, a možda i spretna. Vaš dolazak je veličanstven i želim da me slikate, da vam lepo ispoziram. Zašto se ne bih slikala? Čast mi je kad me zovu telefonom i traže da me slikaju. Obožavam Božić. Nekada sam ga proslavljala i puno spremala hrane, a sada mi donesu i mirna sam. Praznik, kao i svaki drugi, obeležavam za ovim stolom, uz televizor i slike. Išla sam davno i u Dom penzionera na igranke”

Poštujom život , slavimo ga i volimo učeći od najboljih, a Branko to zasigurno jeste jer se i danas raduje jer i danas više od veka voli!

Podelite ovaj tekst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *